LIEF EN LEED

Op 8 oktober is overleden Marie Louise Boonman-Rijk uit Oosterland, op de leeftijd van 80 jaar. Na de uitvaartdienst op 14 oktober is zij begraven bij haar man en kinderen op de St. Barbara begraafplaats aan de Grachtweg te Zierikzee. Met Marie Louise verliezen naast haar familie en vele anderen in haar een vriendelijke, enthousiaste, zorgzame en betrokken vrouw. Dat zij moge rusten in vrede.

Overleden op 8 september Jan Tuinman uit Bruinisse, 92 jaar.


OVERLEDENEN

Hendrika v.d. Hark – van ’t Hooft 94 jaar

Bart Leijdekker 77 jaar

Martien Delterne 86 jaar

Eleonora v.d. Velde – Daszek 57 jaar

Wiola Blauw – Szulc 48 jaar

Martien van Alphen 86 jaar

Loek v.d. Hark 95 jaar

Corrie Rentmeester – de Jonge 89 jaar

Marijn Hoogerwerf 33 jaar

Carine Wunsch – Neijzen 70 jaar

Jopie Stouten – Kouijzer 79 jaar

Martina v.d. Waart – v.d. Gughte106 jaar

Johannes Rentmeester 88 jaar

Onderstaande hebben geen gedachteniskruisje

Coby Stouten – Kouijzer 60 jaar

Riet Hanse 81 jaar

Hermien Brinckman 96 jaar

Jan Tuinman 92 jaar

Maria Louise Boonman – Rijk 80 jaar


LEZING


Op donderdagavond 9 september was er in het parochiecentrum van Zierikzee een lezing die gehouden werd door zuster Dr. Noëla Polet.

In een goed bezette zaal werd een boeiende uiteenzetting gegeven aan de hand van een power-pointpresentatie over het leven van de Bretonse Adélaïde Marie Champion de Cicé. Zr.Noëla Polet weet zoveel over deze bijzondere vrouw te vertellen. Zij is ook gepromoveerd in Nijmegen hierover. Zuster Noëla vertelde met passie over haar geboorte, over haar ouders en andere familieleden, over de geestelijkheid van die tijd, alles kwam aan bod. Duidelijk werd dat haar leven niet zo gemakkelijk is verlopen maar hoe meer verzet hoe meer volhardend in het feit dat je met iets goeds bezig bent. Ook in die tijd waren er best veel spanningen omtrent geloven. Ook voor de kerk van nu geldt dat we proberen –wel met steeds minder mensen – toch onze kerkgemeenschappen overeind te houden. Niet met de stroming mee maar er tegenin. Er zullen altijd tijden van een op en neergaande lijn zijn.

Het was een bijzonder levensverhaal over een zeer religieuze en vasthoudende vrouw. Na de lezing was er nog gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

GESPREKSAVOND MET ZUSTER NOëLA POLET

Onlangs hield zuster Dr. Noëla Polet in de parochiezaal een lezing onder de titel ‘Geloven in spannende tijden’. De tijd erna om een gesprek te houden was wat te beperkt. Vandaar dat zr. Noëla de mogelijkheid biedt om op haar lezing verder te praten op: donderdag 11 november as. in het parochiecentrum Zierikzee van 19.00 tot 21.00 uur. Iedere belangstellende is welkom.

WELKOM AFGHAANSE VLUCHTELINGEN!

Vanuit de gemeente van de Gasthuiskerk te Zierikzee kwam de volgende oproep.

In de oproep wordt gevraagd om een welkomstkaartje te sturen naar de Afghaanse vluchtelingen die Nederland konden bereiken. Zo laten we met elkaar zien dat er ook een vriendelijke manier is om vluchtelingen welkom te heten in ons land en steken we ze gelijk een hart onder de riem omdat deze vluchtelingen al zoveel ellende hebben gezien en meegemaakt. Zouden wij als katholieke Damiaanparochie ook iets van onze beste bedoelingen op deze manier kunnen overbrengen? Doet u mee?

Het kaartje kan geschreven worden in het Nederlands of in het Engels. De adressen waar u een welkomstkaartje naar toe kunt sturen zijn:

Legerplaats De Harskamp, Otterloseweg 5, 6732 BR Harskamp;

Walaardt Sacre Kamp, Hobbemalaan 5, 3712 AZ Huis ter Heide 5;

Willem Lodewijk van Nassaukazerne, Strandweg 21, 9974, SM Zoutkamp;

AZC, Dommer van Poldersveldtweg 112, 6523 DC Nijmegen.


TERUGBLIK OPEN MONUMENTENDAG IN DE WILLIBRORDUSKERK

De kerkdeuren stonden vanaf 10.00 uur open in het kader van Open Monumentendag. De eerste 2 uren kwam het bezoek maar langzaam op gang. Maar in de middag kwamen soms hele groepjes mensen naar binnen. Sommigen zeer geinteresseerd, anderen een vluchtige blik. Maar altijd komen er die dag toch gesprekjes over geloof e.d.. Soms ook vragen over pastores die hier gewerkt hebben, wij zijn hier 53 jaar geleden getrouwd en wilden de kerk graag nog eens zien; wij zijn hier onlangs komen wonen; mag ik eens het orgel bekijken en zou er ook heel graag even op willen spelen. Ook het orgelconcert van Wim Boer met o.a. muziek van Bach trok echte liefhebbers.

Zo kwamen we aan het eind van de dag toch op een bezoekersaantal van 300 personen. Zelfs tijdens het opruimen tegen 17.00 uur bleven er nog mensen komen. Nou daar doen de vrijwilligers het voor, zodat de dag is omgevlogen.

Iedereen hartelijk dank voor zijn of haar bijdrage. Samen lukt het!


KOOS VERMUNT

Na een zware hartoperatie gaat Koos Vermunt het wat rustiger aandoen. Hij was al vanaf jonge leeftijd zeer betrokken bij onze kerk en begraafplaats op Schouwen-Duiveland. Van misdienaar, tuinman, klusser, contactpersoon voor onderhoudsfirma’s, vraagbaak over de geschiedenis van onze kerk enz. tot sleuteldrager. Op het bekende, oude adres kunnen we niet meer de sleutels van onze kerk op halen. Gelukkig blijft hij als vraagbaak en voor kleine incidentele klusjes nog wel beschikbaar.

Koos, namens iedereen denk ik: bedankt voor je geweldige inzet al die jaren.

De sleutels zijn op zondag, maandag en dinsdag voorlopig bij Els en Erik Steegmans af te halen op Kreeftstraat 23 te Zierikzee. Voor de andere dagen kunnen we gelukkig nog steeds terecht bij die andere fantastische vrijwilligers Jan en To Doeswijk in
‘t Vrije nr. 44 te Zierikzee.

Erik Steegmans


KERSTMARKT IN HET PAROCHIECENTRUM OP 18 DECEMBER

De bedoeling is om een kleine kerstmarkt te organiseren voor onze parochianen. Draagt u de parochie een warm hart toe bestel dan oliebollen en/of kerststukjes.

In het volgende parochienieuws komt er een bestellijst en uiteraard nog wat meer informatie. Graag tot dan!


GROTE SCHOONMAAK

Dit jaar willen we de grote schoonmaak houden op WOENSDAG 03 NOVEMBER. We beginnen om 09.00 uur met een kopje koffie, tijdens de koffie worden de taken verdeeld. Halverwege de ochtend nuttigen we een frisdrankje. Om 12.30 uur gebruiken we de lunch (bij aanmelding even doorgeven of u gebruik wilt maken van de lunch). Hierna ronden we de schoonmaak werkzaamheden af zodat we dan om ongeveer 14.00 uur klaar zijn met onze taken.

Wie o wie voelt zich geroepen om samen met ons deze klus te klaren. U kunt zich aanmelden bij:

* Thea Blommaert 06-53742861 of bij

* Jacolien de Meij 06-29310123 of per mail jdemeij@zeelandnet.nl

Wij kijken uit naar veel reacties


WILLIBRORDUSZONDAG 7 NOVEMBER 2021

Op deze ,voor onze parochianen, altijd bijzondere zondag zal voor het eerst na zijn ziekte pastoor Van Hees voorgaan in deze H. Eucharistieviering, bijgestaan door zuster Noëla. Heel blij zijn wij, parochianen, dat wij hem na zo’n lange tijd weer in functie mogen zien. Het thema van de viering is: “Geloven dat het kan”. Op meerdere wijze zeker een toepasselijk thema.

Het Cecilia koor staat er garant voor dat het een mooie viering belooft te worden.
Graag zien wij u tegemoet op zondag 7 november a.s. om 9.15 uur.


CARITAS ADVENTSVIERING VOOR SENIOREN

Tijdens de laatste vergadering van de Caritas kerngroep Schouwen-Duiveland is besloten om de gebruikelijke adventsviering met maaltijd na afloop niet te laten doorgaan. Dit alles omdat er nog te veel onzekerheden zijn wat betreft corona. De H. Eucharistieviering op woensdagmiddag 15 december om 16.30 uur gaat wel door. Daar krijgt u t.z.t. met onze jaarlijkse kerstgroet bericht van. We hopen u in ieder geval bij de viering te mogen begroeten.


BEZOEKGROEP PAROCHIE/CARITAS

U is misschien bekend dat er een bezoekgroep is die regelmatig parochianen bezoekt. Dat kunnen zieke parochianen zijn, thuis, in het zorghotel of ziekenhuis maar natuurlijk brengen wij ook graag een bezoekje bij parochianen die daar behoefte aan hebben en/of op prijs stellen. Mocht u zelf of iemand in uw omgeving weten die daar prijs op stelt, laat het ons dan weten.

U kunt dan bellen naar: Henny Verkaart, tel. 06-15276350.