Vastenactie 2019: Water verandert alles

Vastenactie werkt wereldwijd mee aan het oplossen van waterproblemen in gemeenschappen. We steunen o.a. Waterprojecten in Congo,Sierra Leone, Nicaragua en Indonesië die zorgen voor infiltratiesystemen, putten, pompen of opslagtanks. Oplossingen die schoon water brengen bij de mensen die het nodig hebben. Als een waterput vlakbij een school gebouwd wordt, zorgt het bijvoorbeeld voor grotere presentie, met name van meisjes. Onze bijdrage betekent dan ook veel meer dan alleen schoon water, want water verandert alles !! Ook dit jaar wil onze Willibrordusparochie op schouwen Duiveland van harte meewerken aan dit jaarlijkse project. De vastenzakjes worden in de week van 1 t/m 8 april bij u in de bus gedaan en de week daarop dus van 8 t/m 13 april bij u opgehaald. Wij hopen en vertrouwen op uw medewerking en alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Scholenprogramma Vastenactie 2019

De Willibrordusschool in Zierikzee werd ook dit jaar weer bezocht door een groep kinderen, zo'n 25 in totaal en enkele begeleiders, die een musical opvoerden met het thema van de vastenactie van dit jaar. Quinty, de hoofdrolspeelster ontmoet in een droom de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht; elk in een ander werelddeel.Ze ontdekt hoe mooi en fascinerend de schepping in elkaar steekt en stelt vast dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Met toneel, dans en muziek roepen ze de kinderen op om in beweging te komen voor het water project van deze vastenactie.

Voor de vakantie kregen de kinderen een spaardoosje mee dat ze voor de de Pasen op school weer zullen inleveren. Op deze manier worden de kinderen enthousiast gemaakt om op hun manier een steentje bij te dragen. De muscical was een groot succes.

Werkgroep vastenactie
Kern Caritas Schouwen Duiveland


bezoekgroep

Wellicht bent u bekend met deze groep dames en een heer, die regelmatig een bezoekje brengen aan zieke parochianen in het ziekenhuis of zorghotel, of bij parochianen thuis die dat op prijs stellen. Wij zijn afhankelijk van de verzoekjes die wij vanuit onze kerkgemeenschap ontvangen. Langs deze weg willen wij dat nog eens onder uw aandacht brengen en hopen dat u met ons mee blijft denken. Voor een eerste contact kunt u bellen naar Henny Verkaart, tel. 414106.

Boekenkast Caritas

Er staat een kleine boekenkast in het Parochiecentrum in de Mosselstraat. Als u er iets van uw gading bij vindt kunt u het boek kopen voor € 1,-- . Hebt u het gelezen en doet u er verder niets mee dan kan/mag u het ook weer terugzetten, zodat een ander er plezier aan kan beleven. Heeft u zelf nog (goed leesbare) boeken en wilt u die allang weg doen, zet ze er gerust. Ook tijdschriften zijn welkom, en tegen een vergoeding dat u zelf billijk lijkt kunt u die meenemen.
Dit idee werd geboren met de gedachte erachter de Caritas financieel te ondersteunen.
Wij hopen dus dat het idee aanslaat en u allen aan het lezen brengt.